Με αισθήματα ενθουσιασμού και χαράς ξεκίνησαν τα έργα συντήρησης και ανακατασκευής των εσωτερικών επιχρισμάτων των τειχών και του ουράνιου θόλου, καθώς και η βαφή εξ ολοκλήρου εσωτερικά του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών σύμφωνα με το πρότυπο κατασκευής του. Τα έργα αυτά ξεκινούν μετά από εικοσιπέντε χρόνια και αφού ολοκληρώθηκαν οι επισκευές υδρορροών και κεραμοσκεπής σύμφωνα με το πρότυπο κατασκευής του Ιερού Ναού.

Η κοινότητά μας σεβόμενη την παράδοση την τέχνη αλλά και την κληρονομιά των προγόνων μας, ανέθεσε όλα τα έργα συντήρησης, ανακατασκευής και βαφής, σε εργολαβική εταιρία η οποία είναι εξειδικευμένη στην συντήρηση των έργων και των κτηρίων Βυζαντινής και Υστεροβυζαντινής Τέχνης, καθώς συμμετείχαν για πολλά χρόνια στις εργασίες αναστήλωσης του Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας στην παλαιά πόλη.

Οι εργασίες δεν εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του Ναού μας καθώς οι ακολουθίες τελούνται κανονικά. Ευελπιστούμε τα έργα αυτά να αποπερατωθούν πριν το Άγιο Πάσχα όπως προγραμματίσθηκαν.

Δείτε στιγμιότυπα από το εσωτερικό του Ναού.

Έναρξη έργων συντήρησης και ανακατασκευής των εσωτερικών χώρων του ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών (18 Ιαν, 2021)

Στοιχεία επικοινωνίας

 Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος

  Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

 Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

  Email: info@megalorevma.org

  Website: www.megalorevma.org

     

Αδελφότητα στην Αθήνα

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Αδελφότητας Κων/πολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης" και ενημερωθείτε για τις δράσεις της, στην Αθήνα.

adelfothta logo

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε στη λίστα emails της Κοινότητας για να μαθαίνετε νέα μας.

Please enable the javascript to submit this form