Πλήθος των ενοριτών μας αλλά και προσκυνητών λάμπρυναν με την παρουσία τους σήμερα την Πανήγυριν του Προφήτη μας, στον Κοιμητηριακό Ναό της Κοινότητάς μας, με το ιστορικό Μέγα Αγίασμα, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ.κ. Ειρηναίου. Μετά το πέρας της εορτής, ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του επεσήμανε μεταξύ άλλων την μεγάλη σημασία που έχουν τόσο οι λατρευτικές μας εκδηλώσεις αλλά όσο και η ευκαιρία που μας δίδεται να βρισκόμαστε, να ανταμωνόμαστε, να συνυπάρχουμε και να κουβεντιάζουμε.

Μας ταξίδεψε δε νοσταλγικά στο παρελθόν αφού μας αφηγήθηκε μνήμες και αφηγήσεις των ενοριτών μας από το παρελθόν, για το πως εόρταζαν την ημέρα αυτή, με την πομπή της Εικόνος του Προφήτου από τον Ταξιάρχη μας στο κοιμητήριο, όπου ακολουθούσαν την διαδρομή με τα πόδια όλοι οι ενορίτες και προσκυνητές, συνοδεία των κληρικών και των ιεροψαλτών, τά τραγούδια των νέων, τις λατέρνες , και τους παραδοσιακούς χορούς αφού το πανηγύρι κράταγε τρις μέρες.

Έτσι και εμείς με την ίδια χαρά επιμονή και αγάπη στην παράδοση εορτάσαμε και κουβεντιάσαμε στο πανέμορφο προαύλιο του Προφήτη μας με όμορφα εδέσματα που μας τα ετοίμασαν οι κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος ευχόμενοι την αντάμωσή μας του χρόνου με υγεία και αγάπη.

Χρόνια Πολλά.

Δείτε στιγμιότυπα από την ημέρα εκείνη.

Εορτασμός Προφήτη Ηλία (20 Ιουλ, 2020)

Δείτε και το σχετικό βίντεο.

Στοιχεία επικοινωνίας

 Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος

  Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

 Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

  Email: info@megalorevma.org

  Website: www.megalorevma.org

     

Αδελφότητα στην Αθήνα

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Αδελφότητας Κων/πολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης" και ενημερωθείτε για τις δράσεις της, στην Αθήνα.

adelfothta logo

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε στη λίστα emails της Κοινότητας για να μαθαίνετε νέα μας.

Please enable the javascript to submit this form