Το βροχερό απόγευμα της πρώτης μέρας του καλοκαιριού, Τρίτης, 1ης Ιουνίου, ζήσαμε ωραίες πνευματικές στιγμές προσευχής και αγαλλίασης, κάτω από τους θόλους του Κοινοτικού μας Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Συγκεκριμένα, τελέστηκε ο Αγιασμός της πρωτομηνιάς, ο Εσπερινός για την Απόδοση της γιορτής της Μεσοπεντηκοστής και στη συνέχεια ο Παρακλητικός Κανόνας στην Αγία Μεγαλομάρτυρα και Ισαπόστολο Φωτεινή τη Σαμαρείτιδα, της οποίας το Ιερό Αγίασμα δεν απέχει πολύ μακρυά από την εκκλησία μας. Δυστυχώς, το Αγίασμα αυτό δεν είναι προσβάσιμο σήμερα. Παρόλα αυτά, εμείς προσευχηθήκαμε στην Αγία Φωτεινή και ζητήσαμε τη χάρη και την προστασία της.

Υπενθυμίζεται ότι, η Αγία Φωτεινή γιορτάζει στις 26 Φεβρουαρίου. Επειδή όμως την Ε’ Κυριακή από το Πάσχα διαβάζεται στους Ναούς μας το Ευαγγέλιο, που αναφέρεται στη συνάντηση του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα γυναίκα, στο πηγάδι του Ιακώβ, η Εκκλησία μας έχει αφιερώσει όλη αυτή η εβδομάδα στην Αγία Φωτεινή τη Σαμαρείτιδα. Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφέρειάς μας, ο οποίος μας ανέλυσε τον διάλογο του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα και τα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτόν. Η απρόσμενη βελτίωση των καιρικών συνθηκών μάς επέτρεψε να καθήσουμε στον καταπράσινο κήπο μας και να κεραστούμε από τα ωραία εδέσματα, τα οποία είχαν ετοιμάσει με πολλή αγάπη οι κυρίες της δραστήριας Φιλοπτώχου Αδελφότητός μας. Φύγαμε λίγο πριν δύσει ο ήλιος, ανανεώνοντας το προσκύνημά μας στα Αγιάσματα του Μεγάλου Ρεύματος για το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Ιουνίου, στον Άγιο Ονούφριο.

Στοιχεία επικοινωνίας

 Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος

  Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

 Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

  Email: info@megalorevma.org

  Website: www.megalorevma.org

     

Αδελφότητα στην Αθήνα

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Αδελφότητας Κων/πολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης" και ενημερωθείτε για τις δράσεις της, στην Αθήνα.

adelfothta logo

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε στη λίστα emails της Κοινότητας για να μαθαίνετε νέα μας.

Please enable the javascript to submit this form