Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος Γεώργιος Παπαλιάρης ευχήθηκε τιμητικά και εξ ονόματος όλης της Κοινότητας, στον εορτάζοντα για πρώτη φορά τα ονομαστήριά του, με την νέα ιδιότητα, Επόπτη της Περιφερείας Βοσπόρου, Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα ο οποίος λειτούργησε το Σάββατο 24 Ιουλίου στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Σημειωτέον ότι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον περασμένο Ιανουάριο ανέθεσε την σημαντική αυτή θέση ευθύνης στον άγιο Κυδωνιών, διαδεχόμενο έναν άξιο Επόπτη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο. «Ο Πρόεδρος της Κοινότητάς μας απευθυνόμενος στον Επόπτη μας είπε ότι πιάνοντας «το νήμα από εκεί που το άφησε ο προκάτοχός σας αμέσως συνεχίσατε με ζήλο και αποτελεσματικότητα την πνευματική εργασία σε όλες τις κοινότητές μας. Με πολλή και συστηματική δουλειά και με βοηθό τις οργανωτικές σας ικανότητες και τα ποιμαντικά σας χαρίσματα μέσα σε λίγο χρόνο προσφέρατε πολλά και δώσατε μια νέα εφαλτήρια ώθηση στις κοινότητές μας». Ο κ. Παπαλιάρης τόνισε ότι ήδη διαφαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του Σεβασμιωτάτου, με του οποίου τις μεθοδικές ενέργειες αναδεικνύεται ο Βόσπορος σε περιφέρεια πρότυπο τόσο για την λειτουργική της ζωή, όσο και για τον κοινωνικό της βίο όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του Μ.Ρεύματος.

Θεσμικοί φορείς από όλες τις κοινότητες του Βοσπόρου, καθώς και από άλλες περιοχές, τίμησαν τα ονομαστήρια του αγαπητού Ιεράρχη. Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων:

  • Νεοχωρίου, Λάκης Βίγκας
  • Βαφεοχωριου, Βαλαντης Τζαβιδης
  • Μπεμπεκιου, Μαίρη Συμεωνίδου
  • Διπλοκιονιου, Μάκης Φιλίππου
  • Μεσοχωρίου, Στρατός Δολτσινιαδης
  • Ξηροκρηνης, Παντελής Ντουβαρτζης

εκπροσωπώντας τις Κοινότητες τους, απηύθυναν χαιρετισμούς και πρόσφεραν δώρα στον Μητροπολίτη Αθηναγόρα.

Ακολούθησε δεξίωση, στον αύλειο χώρο του περικαλλούς ναού.

Ονομαστήρια Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα (24 Ιουλ, 2021)

Στοιχεία επικοινωνίας

 Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος

  Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

 Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

  Email: info@megalorevma.org

  Website: www.megalorevma.org

     

Αδελφότητα στην Αθήνα

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Αδελφότητας Κων/πολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης" και ενημερωθείτε για τις δράσεις της, στην Αθήνα.

adelfothta logo

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε στη λίστα emails της Κοινότητας για να μαθαίνετε νέα μας.

Please enable the javascript to submit this form