Η Κοινότητα μας, αναγνωρίζοντας την αξία του ιστορικού υλικού που έχει στα χέρια της αλλά και κατανοώντας την ανάγκη διασφάλισης του υλικού αυτού από τους κινδύνους που διατρέχει είτε από τη φθορά του χρόνου, είτε από κακόβουλες ενέργειες από τη μια καθώς και την ανάγκη ύπαρξης κατάλληλων συνθηκών συντήρησης και πρόσβασής του από ερευνητές και επιστήμονες από την άλλη, αποφάσισε και παρέδωσε στα Αρχεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης δύο Κώδικες που αφορούν στην Κοινότητα του Μεγάλου Ρεύματος.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου με κάθε νόμιμη και τυπική διαδικασία από τον Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο ως επόπτου της Περιφέρειας Βοσπόρου και από τον κ. Γιώργο Παπαλιάρη, Πρόεδρο της Κοινότητας στον Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο, Αρχειοφύλακα των Πατριαρχείων στο γραφείο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου και φέρει αριθμό πρωτοκόλλου Κώδικας 180 ΙΣΤγ'12 (1794-1847) και Κώδικας 26 ΙΣΤγ'13 (1259/1843 - 1317/1902), Συμβολαιογραφικαί πράξεις Κοινότητος Ταξιαρχών Μ. Ρεύματος.

Για λόγους ασφάλειας προηγήθηκε η μετατροπή των Κωδίκων και σε ψηφιακή μορφή. Έτσι μπορούν να δημοσιευθούν στο διαδίκτυο και στη σελίδα της Κοινότητάς μας, να είναι ακόμα πιο εύκολα προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό και να έχουν τη χαρά της περιήγησης σ’ αυτούς όλοι οι συμπολίτες μας είτε βρίσκονται στην Πόλη είτε μακριά από αυτήν.

Καθώς μέλημά μας είναι η διατήρηση της ιστορίας και της παράδοσής μας η ενέργειά μας αυτή είναι μέρος του προγράμματός μας και θα τύχει συνέχειας.

Ελπίζουμε οι Κώδικες αυτοί να αποτελέσουν ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα καταγραφής της πλούσιας ιστορίας των Κοινοτήτων μας και να βοηθήσουν τους ερευνητές που θα θελήσουν να ενδιατρίψουν σ’ αυτήν.

Στοιχεία επικοινωνίας

 Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος

  Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

 Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

  Email: info@megalorevma.org

  Website: www.megalorevma.org

     

Αδελφότητα στην Αθήνα

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Αδελφότητας Κων/πολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης" και ενημερωθείτε για τις δράσεις της, στην Αθήνα.

adelfothta logo

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε στη λίστα emails της Κοινότητας για να μαθαίνετε νέα μας.

Please enable the javascript to submit this form