Για άλλη μία χρονιά, έτσι και εφέτος με μεγάλη κατάνυξη, ευλάβεια και συγκίνηση, διανύσαμε την ευλογημένη εβδομάδα του Πάσχα. Κάτω από τις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες της πανδημίας, λόγω των γενικών περιοριστικών μέτρων, αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες των λαμβανομένων υγειονομικών μέτρων, προσπαθήσαμε και πραγματοποιήσαμε όλα τα ήθη και τα έθιμά μας, δίδοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας χαράς και συγκίνησης, που τόσο πολύ ανάγκη το έχουμε μικροί και μεγάλοι.

Η Εφοροεπιτροπή μας δια επιστολής της ευχήθηκε τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, καθώς φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια αγλαόκαρπης πατριαρχείας. Διά επιστολής της ευχήθηκε επίσης και τον Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο, ο οποίος υπηρέτησε, με ζήλο και αυταπάρνηση στην περιφέρεια μας, για 24 χρόνια ως Πατριαρχικός Επόπτης Βοσπόρου.

Η Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος, κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, μετέφερε τους ενορίτες της από και προς τον Ιερό Ναό με το κοινοτικό όχημα που διαθέτει.

Η Φιλόπτωχος Αδελφότητά μας, σε συνεργασία με τις Κοινότητες του Μεγάλου Ρεύματος του Νεοχωρίου και του Μεσαχώρου, ετοίμασε και μοίρασε πασχαλινά δέματα σε ογδόντα οικογένειες, μία προσφορά αγάπης σε εμπερίστατους αδελφούς μας.

Ετοιμάσθηκαν επίσης χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες και μοιράστηκαν στα παιδιά της περιφέρειάς μας, μαζί με το πασχαλινό τσουρέκι, καθώς επίσης και ένα σοκολατένιο αυγό.

«Το μήλον το Εύοσμον, ένα πανάρχαιο έθιμο που η Κοινότητά μας το συνεχίζει, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ετοιμάσθηκε με επιμέλεια και μεράκι και μοιράστηκε σέ πενηνταοκτώ συνολικά ναούς της Πόλης, συμπεριλαμβανομένης και της Μητρόπολης Σμύρνης, χαρίζοντας έτσι την αναβλύζουσα ευωδία σέ όλα τα ιερά σεβάσματα της πίστης μας.

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και συγκίνηση την Μεγάλη Πέμπτη οι κυρίες στόλισαν με λουλούδια τον επιτάφιό μας. Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής η περιφορά του επιταφίου πραγματοποιήθηκε γύρω από τον όμορφο και ιστορικό Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία της Κοινότητάς μας. Στο τέλος τελέσθηκε στο κέντρο του παρακείμενου Κοινοτικού Κοιμητηρίου μας Τρισάγιο για τους εκεί αναπαυόμενους αδελφούς μας. Το απόγευμα τελέσθηκε η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και η λιτάνευση του Επιταφίου γύρω από την εκκλησία μας, και μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης.

Η ακολουθία της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε, μετά από πολλά χρόνια, στην αυλή του Ιερού Ναού μας την Κυριακή του Πάσχα και ώρα 9:00 το πρωί, φέροντας στις μνήμες μας τις όμορφες στιγμές του παρελθόντος. Στη συνέχεια μάς δόθηκε η ευκαιρία να ευχηθούμε και να τσουγκρίσουμε τα πασχαλινά μας αυγά.

Καθ΄ όλη την διάρκεια των θρησκευτικών και λατρευτικών δραστηριοτήτων δώσαμε μεγάλη σημασία στα μέτρα υγιεινής, πρόληψης, καθαριότητας και απολύμανσης, τα οποία τηρήθηκαν σχολαστικά.

Επίσης, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της μετάδοσης της πανδημίας, ελάχιστοι χριστιανοί μας μπόρεσαν να συμμετάσχουν στις καθημερινές ιερές ακολουθίες που γίνονταν πρωί και απόγευμα στον Ναό του Ταξιάρχη μας. Για όσους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, υπήρχαν ζωντανές αναμεταδόσεις μέσω (του Facebook της Κοινότητάς μας), τις οποίες παρακολούθησε μεγάλος αριθμός τόσο από την Πόλη όσο και από το εξωτερικό.

Η Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος και τα μέλη της επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πατριαρχικό Επόπτη της περιφέρειάς μας Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, για την προσωπική του παρουσία, για την πηγαία και ανιδιοτελή του συμπαράσταση, συνεργασία, βοήθεια, για τις ευγενείς πασχαλινές εκδηλώσεις προς τους εργαζόμενους και τους εθελοντές της Κοινότητάς μας, καθώς επίσης και για τη γενικότερη προσφορά του καθ΄ όλη την διάρκεια όλων των κοινοτικών δραστηριοτήτων μας.

Η ποιμαντική του αυτή διακονία, πέραν όλων των ιερών ακολουθιών, ήταν για μας και τα παιδιά μας πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση. Τον ευχαριστούμε θερμά και τον ευχόμαστε υγεία, δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο αυτό ποιμαντικό του έργο.

Τέλος, ευχόμαστε σε όλους το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας να χαρίσει σέ όλες τις ψυχές αισιοδοξία, χαρά, αγάπη και ειρήνη.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ανάσταση στο Μεγάλο Ρεύμα (1 Μαϊ, 2021)

Στοιχεία επικοινωνίας

 Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος

  Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

 Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

  Email: info@megalorevma.org

  Website: www.megalorevma.org

     

Αδελφότητα στην Αθήνα

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Αδελφότητας Κων/πολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης" και ενημερωθείτε για τις δράσεις της, στην Αθήνα.

adelfothta logo

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε στη λίστα emails της Κοινότητας για να μαθαίνετε νέα μας.

Please enable the javascript to submit this form