Η ορθή γνώση της ελληνικής γλώσσας βασίζεται στις σωστές βάσεις που θα δοθούν στο παιδί από το σπίτι και την οικογένεια, το σχολείο και τους δασκάλους, τους φίλους και συμμαθητές, τη γειτονιά, τους χώρους και τους τρόπους ψυχαγωγίας του. Πολλά παιδιά δεν έχουν αυτή την δυνατότητα για ευνόητους λόγους, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται σιγά σιγά, από την γενέθλια γλώσσα τους.

Η Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου απλώνει την φροντίδα και στις τρυφερές αυτές ηλικίες παρέχοντας τους εφόδια για την αρτιότερη γνώση, κατανόηση και χρήση της ελληνικής γλώσσας και μάλιστα από το σπίτι. Βάζοντας σε εφαρμογή το πρόγραμμα Ελληνομάθεια κατ’οίκον θα προσφέρει δωρεάν, αρχικά, σε 10 ομογενειακές οικογένειες της οικείας Κοινότητας που έχουν μικρά παιδιά και ενδιαφέρονται να έχουν επαφή με την ελληνική γλώσσα, όλη την απαραίτητη δορυφορική εγκατάσταση για σύνδεση με ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που διαθέτουν ανάλογα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα.

Υπάρχει πρόβλεψη, το αντίστοιχο πρόγραμμα σύντομα να επεκταθεί και να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερες ηλικίες, γυμνασίου-λυκείου. Τα παιδιά που θα ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν, χρησιμοποιώντας απλές γλωσσικές δομές, ανταλλάσσοντας πληροφορίες για τον εαυτό τους, για τους φίλους και συμμαθητές τους, να ανταποκρίνονται σε καθημερινές ανάγκες ή επαφές στο οικογενειακό και οικείο περιβάλλον κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε από 1 έως 10 Φεβρουαρίου 2021, με την κυρία Σεβαστή Μπαρμπαλώνη στο τηλέφωνο (0) 212 252 88 85, καθημερινά από τις 9.00 έως τις 16.00.

Η γνώση είναι πλούτος και η Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος στην προσφέρει απλόχερα.. Άδραξε την ευκαιρία!

Στοιχεία επικοινωνίας

 Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος

  Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

 Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

  Email: info@megalorevma.org

  Website: www.megalorevma.org

     

Αδελφότητα στην Αθήνα

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Αδελφότητας Κων/πολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης" και ενημερωθείτε για τις δράσεις της, στην Αθήνα.

adelfothta logo

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε στη λίστα emails της Κοινότητας για να μαθαίνετε νέα μας.

Please enable the javascript to submit this form